Foto van Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

5 tips om songteksten uit je hoofd te leren

Vind jij songteksten uit je hoofd leren lastig en zoek je manier om dat sneller te kunnen?

Sopraan Rosalinde Nierop geeft haar 5 beste tips om songteksten nog sneller uit je hoofd te leren.

Tip 1: Weet woord voor woord wat je zingt.

Probeer je songtekst zo goed mogelijk te vertalen, zodat je exact weet welk woord wat betekent. Je kan maar gevoel in je song brengen als je precies weet waar het over gaat.

Tip 2: Spreek de tekst uit alsof het een toneeltekst is.

Zeg de tekst hardop, zonder muziek, nog niet gezongen. Doe alsof de tekst onderdeel is van een toneelstuk en spreek het zo uit.

Tip 3: Als je de muziek iets beter kent, spreek de tekst dan ritmisch mee.

Voor je begint te zingen, spreek je de tekst enkel ritmisch. Je kan eventueel op de achtergrond de muziek mee laten spelen, maar zelf zing je nog niet, je spreekt enkel ritmisch.

Tip 4: Schrijf de tekst zelf op een blad papier.

Hoe moest je vroeger een nieuwe taal leren? Door te schrijven! Probeer de songtekst eens uit je hoofd op een blad papier te schrijven. Lukt dat foutloos? Dan ben je klaar om het te leren zingen.

Tip 5: Oefening baart kunst!

Net zoals bij alles geldt ook hier: oefening baart kunst. Oefen je tekst overal waar je maar kan, op de fiets, als je in bad ligt, tijdens de afwas, tijdens de strijk, in de auto, …

Bron: Koorcoach

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn