Picture of Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Aarschot Volkoren 2024

Zaterdag 4 mei was het weer zover.  De 7e editie van Aarschot Volkoren.  Meer dan 90 koren zongen in het centrum van Aarschot en Popkoor Vocalicious was er één van.  We mochten de spits afbijten in het cultureel centrum.  Niet gemakkelijk om als eerste koor op te treden.  Het publiek is dan nog altijd allemaal aanwezig of ze zijn zich zelf aan het klaarmaken voor een optreden.  Toch hadden we de zaal mooi kunnen vullen, altijd plezant voor onze koorleden.  Dit jaar was toch ook wel een speciaal jaar omdat het de eerste keer is dan onze vocale vereniging, VocalSZ, met twee koren op pad is.  Zeer pittig voor onze dirigent maar ook voor sommige koorleden die in beide koren zingen.  Zij moesten maar liefst vier keer zingen.

De organisatie heeft wel rekening gehouden met het feit dat we met twee koren kwamen en hebben ons daarom ook netjes achtereen geprogrammeerd met een beetje tijd om ons klaar te maken.  Ze hebben geen rekening gehouden dat er koorleden nog in andere koren zongen.  Voor één van de leden was dit dus wel het geval. Ze had zich ingeschreven voor het Popup-koor van Sing-connected.  Het toeval was dat dit koor begon te zingen op het moment dat ons optreden eindigde.  Daar bovenop was het optreden op de Grote markt, ongeveer 10 minuten wandelen of 3 minuten fietsen. En hadden ze een totaal ander tenue aan dan het rood van ons.  Lief had het geniaal idee om daarom twee broeken boven elkaar aan te doen.  Zo spaarde ze tijd door enkel de bovenste broek uit te moeten doen en heeft ze toch kunnen meezingen met beide koren.

Ons tweede optreden was op ook op de Grote markt.  En juist dan gaven ze hevige regen.  Niet echt leuk maar dit is nu eenmaal ook deelnemen aan een festival in België.  We kwamen aan en hebben nog nog naar het koor voor ons kunnen luisteren en vooral zien dat de mensen overal stonden behalve voor het podium.  Daar bovenop kwam de geluidstechnieker ons vertellen dat ze onweer gaven en als het begon te bliksemen, we niet mochten optreden.  Het waren enorm lange minuten afwachten.  14u30 was aangebroken, het ander koor had gedaan.  Snel gingen we alles opstellen zodat we toch minstens één nummer konden doen voor het onweer.  De soudcheck verliep was stroef maar uiteindelijk begonnen we te zingen.  In de gietende regen maar zonder onweer.  

Wat een geweldig optreden was dat!  De mensen stroomden met hun paraplu’s uit de cafés en gingen voor het podium staan.  Na het eerste stond het plein vol en zongen onze koorleden de longen uit hun lichaam.

Aarschot Volkoren U was geweldig voor ons!  We hebben ervan genoten en wie weet staan we er tijdens de 8e editie weer.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn