Foto van Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Het is terug zover!

Dag allemaal,

Het is zover: we gaan terug beginnen! Na 6 maanden niet samen zingen vliegen we er vanaf 4 september terug in. Weliswaar nog met een heleboel maatregelen waar we niet onderuit kunnen, maar toch… het samen zingen zal iedereen terug deugd doen. Of zoals een koorlid zei: beter iets doen dan wachten op betere tijden. Ondertussen weet iedereen dat die betere tijden langer op zich laten wachten dan iedereen dacht. Iedereen zit al 6 maanden in zijn kot, tijd dus om nu terug even uit te vliegen en van een zanguurtje te komen genieten. Ik beloof jullie op mijn communiezieltje dat ik er alles zal aan doen om te zorgen dat je met een glimlach naar buiten gaat na de repetitie.

  • Om deze tekst niet te lang te maken, zitten er verschillende bijlages bij deze mail:
  • Het draaiboek, waar alles gedetailleerd in beschreven staat. Lees het aub grondig!
  • De koorbubbels en de data dat ze repetitie hebben.
  • De verdeling van de nieuwe stemgroepen (sopraan, mezzo, alt, mannen).
  • Een repetitiekalender, met voor september en oktober repetities in koorbubbels. Wat november brengt, weten we nog niet, we volgen alles goed op en houden jullie op de hoogte.
  • FAQ’s van de bevraging. Lees ook dit document grondig!
  • De gedragscode. Omwille van de veiligheid vragen we dat je deze zelf afdruk en ondertekend meebrengt naar de eerste repetitie. Ben je met 2 of 3 van hetzelfde gezin, moet toch elk koorlid dit invullen en ondertekenen.

Omdat alle optredens dit werkjaar onder voorbehoud zijn, gaan we onszelf kleine doelen opleggen, zodat we naar iets toe kunnen werken tijdens de repetities. Deze 2 doelen wil ik al met jullie delen:

  • Doel 1: tegen de herfstvakantie moeten de nieuwe liedjes van de WCG al in een goed geoefend stadium zitten. D.w.z.: zelf thuis aangeleerd met de filmpjes, tijdens de repetities al goed gewerkt aan een mooie samenhang.
  • Doel 2: tegen de kerstvakantie leren we een nieuw kerstarrangement, waar we een kerstfilmpje van maken. D.w.z.: zelf thuis aangeleerd met de filmpjes, je stem inzingen en doorsturen, kerstfoto’s doorsturen en ik maak een mooi filmpje.

We hebben ook nieuws van koorleden: we nemen dit werkjaar afscheid van Jan Coninx, Bruno Vansimpsen en Els Cespedes. We zijn heel blij dat ze bij ons gezongen hebben en hopen hen natuurlijk nog terug te zijn tijdens onze optredens. Dat betekent dat we met 48 koorleden zijn, 11 sopranen, 14 mezzo’s, 15 alten en 8 mannen. We zetten de deuren daarom open voor sopranen en mannen. Geen nood, ze zullen in een aparte koorbubbel klaargestoomd worden voor ze bij de grote groep komen. Een open repetitie mag nu niet, maar geïnteresseerden mogen via de livestream meevolgen. Binnenkort zal je vanalles zien verschijnen op onze social media, delen zou lief zijn

Nog even dit: ook voor mij is dit zeer spannend. Wij zijn sinds 13 maart nergens meer geweest, en komen enkel buiten om boodschappen te doen of naar ons werk te gaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat we moeten leren leven met het coronavirus, en dat we ons niet mogen blijven opsluiten. Ik sta dan ook te popelen om terug te beginnen met de repetities!

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn