Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Hoe een dubbeltje rollen kan… Popkoor Vocalicious gaat Folk

Popkoor Vocalicious heeft al een viertal eigen, avondvullende shows achter de rug en meestal worden die shows gepresenteerd door iemand die wel ergens een connectie heeft met het koor, een koorlid kent, zelf meegezongen heeft… en die zich wel geroepen voelt om de show aan elkaar te praten.

Voor de Hemelse Helden-show in 2018 vroeg Vocalicious Lennaert Maes, van Lenny en de Wespen als presentator. Lennaert kende ons niet maar ging toch in op de vraag. Hij werd (samen met ons vaste publiek) stevig verrast door het totaalgebeuren op het podium : de live-band, de choreo, zang, nummerkeuze… hij had zich totaal niet verwacht aan de wervelwind die Popkoor Vocalicious door Den Egger blies.

De gesprekjes tussendoor met koorleden en de dirigente en vooral de geweldige performance maakten Lennaert enthousiast ! Met deze groep wou hij ook wel eens op een podium staan !

In juni 2022 was het zover : Lenny en de Wespen stonden geprogrammeerd in Den Egger en Popkoor Vocalicious kreeg de vraag om een voorprogramma te doen en backing vocals bij een viertal nummers van Lenny en de Wespen.

Nu was het aan de Wespen om versteld te staan : wow, zo’n zootje ongeregeld, dat heel de tijd staat druk te doen, komt dan plots gedisciplineerd en ordelijk op het podium en zingt de pannen van het dak !! Lenny en de Wespen wilden ons wel meer bij hun optredens betrekken.

Bert Huysentruyt, drummer van de Wespen (en artistieke duizendpoot) vroeg Evi Bex of we met Popkoor Vocalicious konden meewerken aan het project ‘Volksliekes van de Merode’ ??? Please ?

Natuurlijk zegden we JA !

Bert Huysentruyt maakte met Trio Marodeur vijf muziekvideo’s met oude volksliedjes uit de Merodestreek. Popkoor Vocalicious kreeg een partituur, één koorrepetitie en één repetitie met Rémi Decker en hop : we konden het podium op.

Een koude, donkere avond in december werden we in het Orgelmuseum van Voortkapel verwacht voor de opnamen. Uiteraard konden niet alle koorleden aanwezig zijn, verschillende mensen werken, hebben gezinnen te runnen, wonen te ver uit de buurt om op een doordeweekse avond eventjes over- en weer te rijden.

Bert kende het uitbundige, rumoerige sfeertje van het popkoor al, maar hij wist ook : bij de juiste vingerknip staan ze stil en doen ze wat er gevraagd wordt. Het opnemen van de muziek vroeg concentratie en door de korte voorbereiding zongen Rémi en Vocalicious om beurten wel ergens een foutje. ’t Was dan ook niet de eenvoudigste tekst : Viva lette maté mattijs, morten den bakker van Belchamée… Vijf takes, negen takes… ik weet niet meer bij de hoeveelste het oké was, maar we gingen door tot Bert het afklopte.

Na de muziek moesten we ook nog wat “beelden” schieten voor de video. Ook daar werd erg lustig meegedaan met alle zotte ideeën die Bert en Rémi op tafel gooiden.

Alle aanwezig koorleden waren superenthousiast en wilden zo snel mogelijk het resultaat van de opnames zien en horen.

 

Op 23 april 2023 kan ook jij komen zien hoe Popkoor Vocalicious het ervan af heeft gebracht.

Om 16 uur in de Bovenzaal in Bergom, Hoge Dreef 1, Herselt : filmvoorstelling en concert van Trio Marodeur.

Gratis inkom, reserveren verplicht.

 

En zo is Lennaert, presentator van onze Hemelse Helden-show het startpunt van twee leuke gastoptredens voor Popkoor Vocalicious.

I.V.A.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn