Koorlid-in-de-kijker-Georges
Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Koorlid in de kijker: Georges Torbeyns

Zo ben ik bij Vocalicious beland …

Het parochiaal koor van Bekkevoort stopte omwille van medische redenen van de dirigent. Hier zong ik als tenor voor meer dan 40 jaar. Dan maar op zoek naar een ander koor waar ook meerstemmig werd gezongen, dat wilde ik absoluut. Ik hoor graag de andere stemmen rond mij heen. Zo kwam ik bij Vocalicious terecht.
De eerste repetities schrok ik toch wat van het verschil met het vorige koor, waar je niet echt moest kunnen zingen. Meedoen was het belangrijkste.
Bij Vocalicious daarentegen zingen we Engelstalige popliedjes en wordt er ook gedanst. Ik was ook aangenaam verrast van het enthousiasme van de koorleden, en niet in het minst van de dirigente! Ik werd onmiddellijk aanvaard in de groep en wist dat ik dit zeker verder wilde doen.

Vocalicious is voor mij …

Een wekelijkse repetitie waar ik naar uitkijk, echt waar. Het kost een inspanning, maar elke sportieve bezigheid vraagt inzet. Ik kom bezweet terug thuis en zo moet dat zijn.
Het is tegelijkertijd ook een uitdaging. Engelse liedjes uit je hoofd leren zonder partituur en af en toe choreo. Zalig!!!
Vocalicious is voor mij nu een vriendengroep. Je voelt dat iedereen een inspanning moet leveren, dat niet alles vanzelf gaat en dat je op hulp kan rekenen van je partijgenoten en de dirigente. En af en toe kunnen we ook ontspannen en gezellig praten met elkaar tijdens de pauzes of de cafés.
Kortom, de ideale ontspanning voor een gepensioneerde. Ik heb als gepensioneerde wel wat tijd, en om eerlijk te zijn oefen ik bijna elke dag een paar uur op de nieuwe liedjes. Kwestie om goed te kunnen volgen op de volgende repetitie.

Mijn favoriete Vocaliedje is …

Dit vind ik moeilijk, want alle liedjes zijn mooi, zolang ze maar vierstemmig zijn. Als ik toch een voorkeur moet geven, dan gaat mijn lievelingsliedje in de richting van close harmony. De stemmen kort bij elkaar en afwisselend zachte en harde partijen.
Maar anderzijds geniet ik ook van liedjes waar je voluit je stem mag laten horen totdat je er een beetje hees van wordt.

Mijn favoriete Vocachoreo is …

Alle choreo is zalig. Zoveel te meer, zoveel te beter. Ik weet dat we beperkt zijn omwille van de micro, maar de choreo helpt mij om de tekst beter uit mijn hoofd te leren. Ik koppel de bewegingen aan de teksten en omgekeerd. Choreografen, ik reken op jullie!

Mijn leukste kooranekdote is …

Beat it. Dit was toch wel de leukste. Hier moet alles juist zijn. Je kan je nog wel verstoppen achter je donkere bril, maar de witte handschoen verraden je als je iets mis doet. Dus goed tellen en kijken naar je buur of je gelijk bent. En ja, er moest nog gezongen worden ook. Oeps! Vergeten af en toe!

Mijn Vocaheld is …

Er is maar één held. Onze dirigent! Het enthousiasme dat zij uitstraalt is aanstekelijk. Je kan niet anders dan meedoen. En dat brengt spanning maar ook tegelijkertijd ontspanning met zich mee. Zalig om te mogen zingen onder haar begeleiding! Volhouden Evi!

Bucketlist: dit wil ik zeker nog doen met Vocalicious

Ik ben nog niet zo lang bij Vocalicious. Ik heb al veel genoten van alle activiteiten en optredens. Voor mij mag dit zo verder gaan. Ik heb zeker nog niet alles meegemaakt. Ik vind het ook altijd spijtig als ik een activiteit niet kan meedoen, maar ik heb ook nog andere verplichtingen. Ik mis jullie als ik voor een tijdje in Australie ben bij mijn dochter en kleinkind. Gelukkig bestaat internet en de sociale media.  Het bestuur doet zijn uiterste best, meer kan je niet doen.

Mijn andere hobby’s zijn …

Vooral muziek. Synthesizers en liedjes zingen, soms optredens voor lokale Samana afdeling.
Bestuurslid Cm vrijwilliger, bestuurslid Samana Bekkevoort.
En tuinieren is mijn tweede hobby, zowel groenten en fruit en plantentuin.
Mijn interesse gaat ook naar alles wat er in de landbouwwereld gebeurt.

Dit ben ik in 3 woorden …

Leergierig, enthousiast, dankbaar

Mijn tofste plek ter wereld is …

Het repetitielokaal van Vocalicious in Diest natuurlijk, maar ook Australië. Ik ben er al 11 keer geweest en telkens voor een maand. Een heerlijk land. Altijd in korte broek en licht hemdje. Zalig al die warmte. En zalig om mijn kleinzoon te zien opgroeien en hem een beetje Nederlands leren.

Ik kan niet leven zonder …

Mijn echtgenoot Susanne. En dit zal nooit veranderen. Dankbaar dat ik mijn muziekhobby mag uitoefenen en zij de hare. Als je elkaar die vrijheid gunt is het leven mooi.

Bijna niemand weet dat ik …

Weet wat jij niet weet. Je denkt toch niet dat ik hier mijn geheimen ga verklappen zeker. Mijn echtgenote leest mee…

Of misschien dit. Bijna niemand weet dat ik samen met mijn broers een talentenjacht heb gewonnen georganiseerd door het Davidsfonds te Bekkevoort. Ik speelde toen de eerste viool. We zijn plaatselijk blijven optreden met ons groepje totdat ik getrouwd ben. Vanaf toen speelde ik de …tweede viool.

Mijn ultieme droom is …

Als je 67 jaar bent heb je maar weinig dromen meer. Veel dromen zijn een droom gebleven. Laat me maar met mijn twee voetjes op de grond blijven en doen wat ik nu doe.
Meezingen met Vocalicious. Voor mij is dit een droom die werkelijkheid is geworden. Houden zo…

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn