Picture of Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Nieuwsbrief Jaargang 11 nummer 2

In deze nieuwsbrief

  1. Repeteren in Coronatijd
  2. Optreden via Livestream
  3. Ledennieuws
  4. Wijnverkoop
  5. Trooper

Repeteren in coronatijd

De coronacijfers zijn momenteel heel slecht. De cultuursector kleurt rood, wat betekent dat we wel nog mogen repeteren, maar dat we 10 m² per persoon moeten voorzien. Daarnaast wordt er door alle virologen en experts opgeroepen om onze sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om het virus klein te krijgen. We hebben daarom besloten om de repetitie van vrijdag 30 oktober niet live te laten doorgaan, maar online. De week erna was er sowieso geen repetitie (herfstvakantie). Dat betekent dus 2 weken niet live repeteren.
We hopen dat er na deze 2 weken eindelijk een kentering in de cijfers zal zijn, en dat we vrijdag 13 november terug live kunnen repeteren. Dit uiteraard onder voorbehoud, als de cijfers het niet toelaten, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hoe graag we ook live willen repeteren, en dit onder zeer veilige omstandigheden doen, we moeten samen het virus klein krijgen, en wij willen daar ons steentje aan bijdragen.

Vrijdag 30 oktober repeteren we dus met z’n allen online. We gaan dan de liedjes van onze show ‘Liefde voor Muziek’ nog eens zingen. Gekende liedjes, dus je kan uit volle borst meezingen thuis. De zoomlink sturen we je naar gewoonte vrijdagnamiddag via mail.

Na de herfstvakantie bekijken we de situatie opnieuw, en hoor je terug van ons. Wat wel vaststaat: Vocalicious geeft niet op!

Optreden via livestream

Aangezien zoveel optredens geannuleerd zijn (zowel vorig werkjaar als dit werkjaar), gingen we op zoek naar mogelijkheden om toch op te treden. We zijn momenteel aan het onderzoeken om een optreden te doen, waarbij we het via livestream zouden uitzenden, en met eventueel beperkt publiek in de zaal. Let wel: enkel als de coronacijfers het toelaten! Ons eerste idee was om iets met kerstmuziek te doen, maar daar is nu geen sprake meer van. We denken nu eerder richting eind maart, maar dit is allemaal nog onder voorbehoud.
De bedoeling zou zijn om een klein akoestisch optreden te doen van 30 à 40 minuten. We leren er geen nieuwe liedjes voor, maar brengen een soort van ‘best of’. Zo hebben we een doel om samen naartoe te werken. Evi gaat een setlist opstellen, en de volgende repetities zullen we o.a. ook aan deze liedjes werken.

Ledennieuws

Ellen Naulaerts en Ward Beynaerts hebben besloten om dit werkjaar niet te komen zingen, zij hopen beide terug aan te sluiten in september 2021.
Jan Leenaerts heeft besloten om het koor te verlaten.
Maar we verwelkomen ook 4 nieuwe leden: Frédérique De Donker (tenor), Veronik Bullens (sopraan), Ine Lemmens (sopraan) en Tina Vandeloo (mezzo). Welkom aan de nieuwe leden!

Wijnverkoop

We brengen nog even de wijnverkoop via Wijnen De Bleek onder de aandacht. Zij geven ons een financieel duwtje in de rug door ons een procentje op de verkoop te geven. Wijn bestellen kan via www.vocalicious.be/vocavino of bij hen in de winkel (dan moet je wel even vermelden dat je Popkoor Vocalicious wil steunen). De komende weken gaan we op onze social media dit extra onder de aandacht brengen, delen is lief!

Trooper

Het is eind oktober, tijd dus om aan de Sintcadeaus te denken. Gelukkig vind je via www.trooper.be/popvoca heel wat online shops waar je cadeautjes kan bestellen én onze kas kan steunen. Denk maar aan Bol.com, Decathlon, Dreamland, Fun, …

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn