Leuke popcovers gebracht op een vlotte en enthousiaste manier. Dat is waar Popkoor Vocalicious voor staat. Onder leiding van Evi Bex staan 60 zangers en zangeressen te swingen op het podium.

De groep wordt begeleid door een volledige live band van twee gitaristen, een bassist, een pianist en een drummer.  Bij onze eigen shows werken we regelmatig met gastmuzikanten. Zo werkten we onder andere met strijkers, blazers en extra percussie.  Het plaatje wordt afgewerkt met een aangepaste leuke choreografie.

popkoor voaclicious

Dirigent

Popkoor Vocalicious staat onder de muzikale leiding van dirigent Evi Bex.

Zij studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en staat momenteel als muziekleerkracht voor de klas in het secundair onderwijs. Daarnaast heeft zij al aan verschillende muzikale projecten meegewerkt (musicals, auteur van een nieuwe muziekmethode voor het secundair onderwijs, jongerenkoor, …).  Verder geeft ze ook a capellaworkshops.

popkoor voaclicious

Sopranen

Sopraan zijn bij Popkoor Vocalicious volgens Sofie en Ruth:

“Omdat we allebei graag met muziek bezig zijn, zochten we een hobby die hier iets mee te maken had.  Voor Ruth begon het met een workshop a capella. Hier leerde ze Evi kennen. Evi liet al een ballonetje op over haar droom om een popkoor op te starten.
Ruth zingt dus al vanaf dag 1 bij Vocalicious, Sofie kwam er iets later bij. Zij begon meteen als choreografe op de voorste rij, Ruth stond toen op de laatste rij. Onze mama’s , ook sopranen, konden het meteen goed met mekaar vinden. Zo raakten wij ook met elkaar in contact. Het was duidelijk een match!
Sofie was al juf, Ruth studeerde toen nog voor juf. Meteen iets om over te babbelen.
Al snel kreeg Ruth een kus van de juf en mocht ze een paar bankjes vooruit.
We zijn niet alleen maar ‘koormaatjes’, ook buiten de repetities spreken we regelmatig af.
Ook al zijn we moe na een drukke werkweek, vrijdag is zingdag! 2 uurtjes pure ontspanning! Tijdens de eerste helft is het soms moeilijk om te zwijgen, we hebben mekaar zo veel te vertellen! Hier dient de pauze gelukkig voor.
Vriendinnen voor het leven.
Waar popkoor Vocalicious al niet goed voor is ;-)!”

popkoor voaclicious

Alten

Alt zijn bij Popkoor Vocalicious volgens Laurien:

“Ongeveer 3 jaar geleden verscheen er in het koffielokaal op mijn werk opeens een affiche van Popkoor Vocalicious. Het was een uitnodiging om deel te nemen aan een open repetitie. Ik voelde me meteen aangesproken, want naast saxofoon spelen in een harmonie en pianolessen volgen, ben ik ook een echt natuurtalent in het zingen onder de douche. Maar meezingen in een popkoor leek me heel wat moeilijker dan dat, dus ik aarzelde om me in te schrijven en bovendien had ik al andere plannen… Uitvluchten die mijn collega die al lid was van het popkoor meteen van de baan veegde. Kom toch eens proberen… Vooruit dan maar!!!

Snel een mailtje gestuurd naar de dirigente (en een heel enthousiast mailtje terug gekregen) en mijn plannen voor vrijdagavond afgezegd – tot grote spijt van mijn vrienden. En dan met een zenuwachtig hartje naar de repetitie vertrokken… om meteen thuis te komen in een geweldige groep vol warme en vriendelijke personen die je met open armen ontvangen, spontaan een praatje komen maken en je maar al te graag willen helpen met al je vragen!

Sinds die eerste open repetitie is het voor mij elke vrijdag vocaliciousdag. Ik stap om 20 u 00 moe van de zware werkweek het repetitielokaal binnen en ga vol energie om 22 u 00 naar huis. Voor mij zijn de repetities de perfecte manier om het weekend te beginnen! Ik zing de longen en de zorgen uit mijn lijf in de geweldige bewerkingen die onze dirigente van bekende popliedjes maakt. Ik kan bijpraten met mijn vocaliciousvrienden, die samen met mij elke week opnieuw het beste van zichzelf geven om ons voor te bereiden op onze optredens en shows. Vocalicious is voor mij één grote familie die prachtige muziek maakt (ik krijg er regelmatig kippenvel van…) en die bovenal ook veel plezier maakt! Samen lachen en zingen we het weekend in op onze vrijdag zingdag.”

popkoor voaclicious

Mannen

Bas zijn bij Popkoor Vocalicious volgens Georges:

” Ik ben nog maar enkele maanden bij Popkoor Vocalicious.  Voordien was ik bij een parochiekoor dat ook vierstemmig zong.  Maar dit is toch wat anders!  Hier beleef je de muziek alsof je zelf de artiest bent.  Dankzij de aanwijzingen van een fantastische dirigent leer je de tekst echt begrijpen en kan je dynamiek brengen in het lied.  Bij de uitvoering worden we begeleid door een echte band, wat toch een aparte ervaring is.  Dankzij onze twee choreografen leren we ritmisch bewegen op de muziek.  Echt zalig!”

popkoor voaclicious

Choreografe

Onze choreografie wordt aangeleerd door Iris.

Iris is werkzaam bij de stad Scherpenheuvel-Zichem en is leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding.  Ze wordt het dansen nooit moe en van vele dansmarkten (acrobatische rock & roll, salsa, stijldansen, moderne jazz, …) thuis.  Ze deed jaren aan formatiedansen op internationaal niveau en weet dus hoe moeilijk het is om een groep samen synchroon te laten bewegen.  Ze probeert Popkoor Vocalicious hierin zo goed mogelijk te begeleiden.

popkoor voaclicious

De band

Popkoor-Vocalicious-Muzikanten

Onze vaste band bestaat uit twee gitaren (Geert & Tom), basgitaar (Dries), piano (Sander) en drums (Laurens).  Elk van deze geweldige muzikanten heeft tal van andere projecten maar toch spelen ze met veel plezier bij Popkoor Vocalicious.