Foto van Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Podiumpresence

Behalve wat en hoe je zingt, is ook de presentatie van je performance belangrijk. Hier heb je een aantal tips om je op weg te helpen.

Voorbereiding. 

Zorg ervoor dat je al je teksten en de muziek goed uit je hoofd kent. Als het zingen eenmaal vanzelf komt, kun je je makkelijker concentreren op de presentatie (bijvoorbeeld danspasjes). Zorg dat eventuele attributen binnen handbereik zijn, maar niet in de weg liggen. Let er ook op dat microfoontjes goed zitten, kabels niet in de knoop raken, enz. Het is altijd meegenomen als je de locatie van het optreden al eens hebt kunnen bekijken (of al eens op locatie kunt repeteren). Zo krijg je een beter idee van de ruimte die je hebt om te bewegen en andere dingen waar je misschien op moet letten (zoals trapjes en dergelijke). 

Contact maken met het publiek.

Kijk het publiek aan (of doe alsof als de lampen in je ogen schijnen en je niemand kan zien). Zorg dat iedereen in het publiek je bewegingen kan zien. Vooral als je ver naar achteren staat of het een diepe zaal is. Denk GROOT! En dynamisch. Gebruik de ruimte die je hebt op het podium. Neem het applaus in ontvangst, want het is nog zo fijn! Kijk naar het publiek en lach. Draai niet weg en kijk niet naar je schoenen.

Wees expressief! 

Ga mee in de sfeer van het nummer en weet “wat” je zingt. Pas je bewegingen en stem hieraan aan. Wees overtuigend! Als jij begint te swingen, gaat het publiek automatisch mee. • Als het een nummer met power is, zing dan ook met power! (niet enkel met meer volume) Dans! Maak plezier! • Andersom: als het een stiller nummer is, ga dan mee in deze sfeer. Hou bewegingen kleiner en zachter.

Focus 

op jezelf als zanger(es) en als deel van een groter geheel: een Popkoor! Zing mee met de groep, maar laat jezelf niet verdwijnen in de groep. Als een solist (of stemgroep) de hoofdmelodie heeft, geef deze dan de focus. Kijk eventueel naar deze en leid de blik van het publiek naar hun. Het nummer eindigt pas op de laatste noot, dus blijf zolang op je plek. Ga niet alvast beginnen klungelen met materiaal of richting uitgang bewegen. Maak je ergens een fout? Herstel jezelf en doe verder alsof er niets aan de hand is. Als je het niet laat merken, is de kans dat het publiek het merkt al veel kleiner.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn