Foto van Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Vocalicious & Friends: Enkele ervaringen van onze koorleden

Hoe kan je een verhaal beter verstellen dan door de mensen die er het dichts bij betrokken waren.  Daarom hebben we twee koorleden hun verhaal over Vocalicious & Friends laten doen.  

Annelies is een mezzosopraan die sinds 2017 bij ons zingt

Sinds september 2017 ben ik een deel van de Vocafamily. Officieel betekent dit dat ik lid ben van het geweldige Hagelandse popkoor Vocalicious. Maar zingen bij Vocalicious is zoveel meer… Al 6 jaar geniet ik naast het samen zingen ook van de fijne sfeer, de vriendschappen, de verbondenheid, het enthousiasme, de adrenaline bij optredens en zoveel meer.

 

Dit werkjaar stond de show “Vocalicious and Friends” op ons programma. Na de fijne ervaring van vorig jaar keek ik er weer naar uit om met onze groep op het podium te mogen staan en was ik ook benieuwd naar de “Friends”, popkoor “Sugar and Spice”.  We zouden dit jaar een wat intiemer, akoestisch repertoire brengen. Als bijkomende uitdaging gingen we ook met verschillende podiumopstellingen aan de slag. Spannend!!!

 

25 februari 2023 was het dan zo ver! Na een wat aarzelende start bij de ticketverkoop, mochten we voor het eerst na corona terug voor een volledig uitverkochte zaal met meer dan 500 plaatsen het beste van onszelf geven!

Tijdens het eerste deel van de show konden we genieten van het optreden van Sugar and Spice. Wat een puike prestatie zetten zij neer! Ondertussen begon de adrenaline langzaam te stijgen. Het was bijna aan ons… Tijd voor actie. Tijdens de pauze gaf Evi  ons een hartverwarmende peptalk, deden we wat opwarmingsoefeningen voor onze stem en ons lijf zodat we er helemaal klaar voor waren.

Het publiek kwam stilaan terug de zaal binnen… we stonden te popelen achter het gordijn… Kleedje nog eens recht getrokken, veters nog eens extra gecheckt, wat nerveus gegiechel en naar goede gewoonte een “silent mexican wave”. We lieten het regenen met onze handen, het doek ging open en wanneer we door een stevige sprong enkele luide donderslagen produceerden voor ons openingsnummer “Africa”, waren we vertrokken. Wow! Wat een kick!

 

De nummers volgend elkaar op. De adrenaline hield ons alert, maar maakte ook ruimte voor de magie… want dat is het juiste woord. Het samen zingen, de meerstemmigheid, de verbondenheid, de vorm van trots ook wel en het helende effect van zo een optreden zijn volgens mij met geen ander woord te beschrijven. Ik genoot van elke minuut. Evi gaf ons het nodige vertrouwen, dirigeerde en hielp ons voortreffelijk en Pim breide het geheel op zijn eigen fantastische, vlotte manier aan elkaar.

 

Samen met Sugar and Spice rondden we de show af met “Best day of my life”. Een apotheose met ongeveer 75 mensen die samen genieten, zingen en stralen…zalig! Of het nu effectief de beste dag van mijn leven was, laat ik in het midden. Maar het was voor mij in ieder geval weer een fantastische ervaring, een dag met een gouden randje die smaakt naar meer.

Als tweede koorlid laten we Aline aan het woord.  Deze mezzosopraan is pas sinds oktober 2022 bij ons en dit optreden was dus haar vuurdoop.

Na onze vele repetities, liep ik zaterdag 25 februari vol zelfvertrouwen het theatergebouw Den Egger binnen. Het zelfvertrouwen ebde heel even weg toen de massale stroom aan toeschouwers voorbij wandelde. Wat een volle zaal!

Samen met andere koorleden gingen we snel de zaal binnen om een glimp te kunnen opvangen van het andere koor ‘Sugar & Spice’ die voor ons zong. Prachtige koorzang en solo’s werden gezongen met heel wat beweging op het podium. Het was zo leuk dat het dan ook weer veel te snel voorbij was.

Pauze, snel opfrissen en dan zenuwachtig met z’n allen in de coulissen wachtend op het grote moment. We kwamen op met een gesloten gordijn, aangezien we begonnen met het liedje ‘Africa’ en hier begonnen met geluiden die een regenbui simuleerde. Het doek ging open, honderden gezichten die je aankijken en elke noot en beweging kunnen horen en observeren. Spannend!

De presentator, Pim, kwam de liedjes aankondigen en liet het publiek ook de Mexican wave doen. Hierna was de spanning er vanaf, en was het helemaal genieten van het samen zingen. I’m a believer, Little Lion man, Sweet Child O’mine, Mad World en veel meer passeerden de revue. Het laatste lied zongen we samen met koor ‘Sugar & Spice’.

Na een oorverdovend applaus (met staande ovatie!) en wat gezwaai naar de vrienden en familie in de zaal was de kous af. Het zal me bijblijven als een enorm fijne ervaring. Tot volgend jaar?

Volgend jaar zijn we er weer met een geweldige nieuwe show.  Veel gaan we nog niet verklappen maar zoals jullie al weten gaan we kosten noch moeite besparen om hiervan een spektakel te maken.  Noteer alvast 24 & 25 februari 2024 in jullie agenda.  Place to be?  GC Den Egger uiteraard.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn