Picture of Popkoor Vocalicious

Popkoor Vocalicious

Workshop met Hannelore Primusz

Vrijdag 15 maart 2019 kwam Hannelore Primusz een workshop bij ons geven. Ze dompelde ons onder in verschillende manieren van stemgebruik.

Hannelore begon met een korte inleiding en herhaalde de stappen die we volgen bij het zingen van een lied: eerst leer je de noten zingen, daarna ga je de muziek interpreteren. Dat gaat zowel over hoe de noten moeten klinken als over de tekst interpreteren. Tenslotte moet je ook kijken hoe je het lied overbrengt op je publiek. Je moet altijd proberen je publiek mee te nemen in je gevoel.

Vervolgens leerden we hoe we in een juiste zanghouding moeten staan. Erika mocht het proefkonijn zijn, waarna we per 2 elkaars houding corrigeerden.

De rest van de avond hebben we ons gefocust op onze stemklank. Welke klank maken we bij welke stijl van muziek?

Elke repetitie begint uiteraard met een opwarming, dat was
ook vandaag niet anders. De zangstemmen vlogen in het rond op brrr, moe, mi, …
Zelfs trompetgeluiden konden we horen 😉
 
Dan was het eindelijk de beurt aan het zingen zelf. Hannelore leerde ons 4 manieren van zingen kennen. Ze legde dit zeer goed uit, staafde het met geluidsfragmenten en liet ons uiteraard ook zelf aan de slag gaan. We leerden sprekend zingen, fluisterend zingen, zangerig zingen en roepend zingen.
 
Het was een meer dan geslaagde avond, de 3 uren workshop vlogen om. Hannelore is een heel aangename persoon die duidelijk weet waar ze over praat. Wij hopen haar in ieder geval nog eens te verwelkomen tijdens een workshop.
 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
popkoor voaclicious
Auteur foto

Een Hagelands popkoor met veeeeel liefde voor muziek. Zo beschrijven wij ons het liefst. Ons concept: Hedendaagse maar ook oudere popnummers brengen en dit steeds onder begeleiding van een live-band. We kruiden onze optredens met wat leuke choreo. Meer moet dat niet zijn